V ponedeljek, 29. junija 2015, nas je obiskala ministrica za obrambo Republike Slovenije gospa Andreja Katič.

Ob obisku vodstva SD v Mariboru, se je spoštovana gospa ministrica oglasila tudi v Prostovoljnem gasilskem društvu Maribor – Studenci. Predsednik PGD Maribor – Studenci jo je v kratkem nagovoru pozdravil v imenu društva in prisotnih gostov, se ji zahvalil za obisk in ji predstavil delovanje in uspehe PGD Maribor – Studenci.

Ministrica se je zahvalila za prisrčen sprejem in se v zahvali za delovanje gasilske organizacije spomnila prispevka gasilcev ob velikih požarih in drugih nesrečah, ki so prizadeli našo državo v lanskem in letošnjem letu. Pohvalila je delo in uspehe našega društva, predvsem pa delo z mladimi gasilci, ki so garant za uspešno nadaljevanje gasilske tradicije na Slovenskem.

Ministrica si je ogledala prostore gasilskega doma, predvsem pa novo pridobitev – sodobno gasilsko vozilo avtocisterno AC 16/60, ki smo jo predali svojemu namenu 9. maja 2015, izdelano v podjetju GV Marjan Pušnik.

Ob tem pomembnem obisku ministrice za obrambo Republike Slovenije, pa nam je izredna prof. dr. Daniela Zavec Pavlinić predstavila projekt razvoja nove gasilske zaščitne obleke.

Sprejema ministrice za obrambo v našem društvu so se udeležili številni gostje, med njimi podpredsednica DZ RS Bojana Muršič, poveljnik GZS Franci Petek, regijski poveljnik mariborske regije Samo Steblovnik, v. d. direktorja JZZPR Maribor in poveljnik CZ MOM Aleš Ciringer, predsednik GZ Maribor Slavko Kramberger, predsednica MČ Magdalena in podpredsednica ObO SD Maribor Renata Prislan, podpredsednik ObO SD Maribor Franc Ošlak, direktor Gasilskih vozil Marjan Pušnik in številni gostje, ki so spremljali ministrico za obrambo RS gospo Andrejo Katič.

V veliko čast nam je, da smo lahko v našem društvu pozdravili našo resorno ministrico, zato se ob tej priložnosti zahvaljujemo organizatorju dogodka, ObO SD Maribor, in podpredsednici ObO, Renati Prislan.