Tradicionalno smo se tudi letos udeležili mladinskega letovanja mladine v Izoli, ki so ga pripravili člani pobratenega PGD Dornberk. Kot že nekaj let so na letovanju sodelovali tudi otroci iz PGD Selo na Vipavskem.
Tudi letos so se mentorji dobro pripravili in so za otroke pripravili pester program. Tako smo obiskali enoto Policije z službenimi psi v Kopru, kjer so nam policisti predstavili njihovo delo. Letos so nas gostili tudi v vojašnici Slovenske vojske v Ankaranu, kjer smo se seznanili z njihovo opremo in si ogledali spominsko sobo. Gasilca poklicne gasilske enote iz Nove Gorice sta nam tudi letos prikazala vozilo in opremo za reševanje iz vode. Otrokom sta tudi omogočila potop s potapljaško opremo, kar je za otroke bila zelo zanimiva dogodivščina. Fantje so se pomerili na nogometnem turnirju, deklice pa so turnir popestrile z glasnim navijanjem. Obisk Portoroža in zabaviščnega parka je bil tudi zanimiv izlet, kjer se je otrokom malo zavrtelo v glavah. Pečenje hrenovk na ognju, tombola, disco, kartanje v taboru pa so tudi bile aktivnosti, ki so naredile deset dni zelo kratkih. Čeprav nas je nekaj dni jezilo slabo vreme pa smo trenutke na plaži izkoristili za kopanje, vožnjo s pendolini in igranjem v Mini Izoli.
Organizacija letovanja in priprava tabora je velik projekt za katerega skrbi ekipa mentorjev in članov društva, katerim gre zahvala za še eno odlično pripravljeno letovanje. Vodstvo društva pa vsako leto nameni finančna sredstva, da letovanje naredimo udobnejše. Nabava novih šotorov je bila letošnja nova investicija. Velika zahvala pa gre seveda tudi vodstvu PGD Dornberk, njihovim mentorjem in članom, ki nas gostijo in nam že vrsto let omogočajo to zanimivo dogodivščino!
Tako bo tudi letošnje letovanje naši mladini ostalo v lepem spominu!
Mladinski svet PGD Maribor Studenci