V mesecu juliju, natančneje 15. julija 2011, smo zaključili z obnovo našega gasilskega doma.

Obnovili smo ostrešje ter zamenjali zastarelo strešno kritino, ki nam je povzročala že nekaj časa občutne težave. Nadomestili smo jo s kakovostno strešno opeko CREATON RAPIDO ENGOBA in si tako zagotovili »Varno streho nad glavo«. Vsa dela, vključno z dobavo materiala, je kvalitetno in v roku opravil samostojni podjetnik za kleparstvo in krovstvo Damjan Krasnik iz Hardeka.
Obnovili smo tudi fasado na gasilskem domu. Zaradi odstopanja ometa na določenih mestih naše fasade, smo se odločili, da gasilski dom »oblečemo« s termično zaščito, to je s stiroporom. Vsa zaključna in fasaderska dela smo predali v izvajanje fasaderstvu Srečko Arnuš iz Gomilcev pri Destrniku. Na gasilski dom smo namestili stiropor debeline 8 cm in zaključni sloj. Dela so bila opravljena kvalitetno in v dogovorjenem roku. Ob tem smo obnovili tudi zunanje instalacije telefona, kabelske televizije, elektrike in javne razsvetljave na gasilskem domu.
Zaradi velike možnosti, da nam bodo fasado okrasili nepridipravi s spreji, smo se odločili, da s pomočjo našega krajana sami olepšamo prazno steno z grafitom. Tako smo, po našem mnenju, zaščitili obnovljeno steno pred neželjenimi in nekulturnimi grafiti, gasilskemu domu pa smo dali neko novo zanimivost.
Po mnenju mnogih naših krajanov, je gasilski dom zelo prepoznaven v kraju Studenci in še vedno ena od lepših zgradb v kraju, čeprav je bil zgrajen že leta 1939.