Ponovno smo se srečali na že tradicionalnem memorialnem tekmovanju starejših gasilk in gasilcev za »Prehodni pokal Maksa Lešnika st.«. Tekmovanje v organizaciji našega društva je potekalo 9. septembra 2016 na atletskem stadionu Na Poljanah v Studencih. Letošnje tradicionalno tekmovanje je bilo že 18. po vrsti, saj poteka tekmovanje že od leta 1999.

Tekmovanja se je udeležilo 24 tekmovalnih enot starejših gasilk in gasilcev, od tega je bilo 20 tekmovalnih enot gasilcev in 4 tekmovalne enote gasilk. Tekmovanje je bilo v lepem vremenu in prijetnem druženju starejših gasilcev in gasilk. Stadion Na Poljanah je nudil kar najboljše pogoje za izvedbo tekmovanja ob podpori prizadevnih članov tekmovalnega odbora in članov našega društva.

Sodniške komisije so svoje delo opravile zelo korektno, saj na njihovo delo ni bilo pripomb.

Na tekmovanju so bili navzoči številni krajani Studenc in gostje, med njimi častni predsednik GZS tov. Ernest Eöry, regijski poveljnik tov. Samo Steblovnik, predsednik GZ Ruše tov. Jožef Urleb, poveljnik GZ Maribor tov. Samo Robič, podpredsednik GZ Maribor in član sveta veteranov pri GZS tov. Peter Šipek, častni predsednik GZ Maribor tov. Franc Fras, predsednik GZ Destrnik tov. Marjan Zelenik, tehnični sekretar GZ Maribor tov. Dušan Mikl, upokojeni vodja službe za zaščitno in obrambno načrtovanje MOM gospod Slobodan Stojanovič, predstavniki krajevnih organizacij in številni drugi gostje.

Po podelitvi pokalov, medalj in praktičnih nagrad je sledilo prijateljsko srečanje na atletskem stadionu Na Poljanah.

REZULTATI:

Datum
tekmovanja
Število
nastopajočih
enot
1. mesto 2. mesto 3. mesto
9. 9. 2016 20 PGD Gerečja vas PIGD Impol PGD Starše
4 PGD Prepolje – ž PGD MB-Pobrežje – ž PGD Dogoše – ž

Tekmovalna enota PGD Gerečja vas je osvojila prvo mesto tretjič zapored in je tako prejela »Prehodni pokal Maksa Lešnika st.« v trajno last. – Iskreno čestitamo!