Na 14. pokalnem tekmovanju starejših gasilcev, ki smo ga organizirali 7. septembra 2012 na Atletskem stadionu Na Poljanah v Studencih je sodelovalo 23 tekmovalnih enot starejših gasilcev in gasilk (18 moških tekmovalnih enot in 5 ženskih tekmovalnih enot). Ob izredno lepem vremenu je na dobro pripravljenem terenu atletskega stadiona in dobrem orodju potekalo tekmovanje po točno določenem razporedu tekmovalnih enot. Vse tekmovalne enote so pokazale zelo dobro strokovno in fizično pripravljenost. O končnem zmagovalcu pa so odločalo malenkosti in tudi nekaj športne sreče. O koncu tekmovanja, pa je bila splošna ugotovitev, da smo ob dobri organizaciji bili vsi zmagovalci, tako udeleženci memorialnega tekmovanja kot tudi organizatorji. Posebej pa velja omeniti sodnike, ki so svoje delo opravili zares korektno in v zadovoljstvo vseh udeležencev.

Že tradicionalnega tekmovanja so se udeležili številni gostje in krajani Studenc. Med njimi so bili častni predsednik GZS Ernest Eöry, regijski poveljnik mariborske regije in član UO GZS Miran Predikaka, član UO GZS Bogdan Žorž, poveljnik poveljstva JGS Maribor Aleš Ciringer, podpredsednik GZ Maribor in član sveta veteranov pri GZS Peter Šipek, poveljnik GZ Ruše samo Steblovnik, predsednik MČ Studenci Stanislav Koler, častni poiveljnik FF Strass (avstrija) Rudolf Sinigoj in številni drugi predstavniki društev in organizacij iz Studenc ter gostje iz sosednjih GZ in PGD.

Po razglasitvi rezultatov, podelitvi pokalov in medalj ter praktičnih nagrad, so se udeleženci tekmovanja in gostje zadržali na prijateljskem srečanju na Atletskem stadionu Na Poljanah.

REZULTATI:

Datum
tekmovanja
Število
nastopajočih
enot
1. mesto 2. mesto 3. mesto
7. 9. 2012 18 PGD MB-Pobrežje PGD Slov. Bistrica PGD Gerečja vas
5 PGD Kapla Pondor – ž PGD Pobrežje – ž PGD Dogoše – ž

Rezultati (PDF)