Tovariš Maks Lešnik je v gasilske vrste PGD Maribor-Studenci vstopil pred 70 leti kot pionir. Svoje življenje je posvetil delu v gasilski organizaciji. Dolgoletna prisotnost na operativnih in organizacijskih funkcijah na nivoju GZ Slovenije in GZ Maribor je le del tega kar je v svoji bogati gasilski karieri ustvaril. Večji del njegovega poslanstva pa je bilo delo v domačem gasilskem društvu. Posebej v letih od leta 1998 do 2018, ko je bil predsednik društva. Vodenje društva kot je PGD Maribor-Studenci ni niti najmanj lahka naloga. A opravljal jo je neumorno vseh 20 let. Z društvom je delil vse slabo in vse dobro. Kot dober kapitan je zmeraj znal ladjo obrniti v pravo smer. V lanskem letu se je odločil, da bo predsedniško mesto zapustil, a ostal kot namestnik predsednika društva. Svoje znanje sedaj prenaša na nas naslednike!

Tovariš Lešnik je prejemnik številnih priznanj v Sloveniji in tujini. Je prejemnik najvišjega priznanja GZ Slovenije, kipca Matevža Haceta. V lanskem letu je v Državnem svetu prejel priznanje kot naj prostovoljec leta, za katerega je bil predlagan iz strani GZ Maribor in GZ Slovenije.

V zahvalo za vso opravljeno delo in spodbudo za naprej, smo tako tovarišu Maksu Lešniku gasilci PGD Maribor-Studenci, po sklepu UO društva, na Občnem zboru podelili plaketo in naziv  Častnega predsednika društva. Iskrene čestitke!

Predsednik PGD Maribor-Studenci
Anton Klemenčič, GČ 2. stopnje