Po tradiciji smo se na Florjanovo nedeljo udeležili svečane maše v cerkvi Svetega Jožefa na Studencih. Udeležba članov na maši je bila letos res velika. Predvsem smo ponosni na velik odziv naših pripadnikov mladine in pionirjev. Na povabilo so se odzvali tudi naši prijatelji iz DVD Vinica na Hrvaškem in nam tako vrnili obisk. Na Florjanovo, 4.5.2022, smo se namreč tudi mi udeležili  Florjanove maše v njihovi organizaciji. Tradicijo medsebojnih obiskov smo tako po dveletnem premoru spet obudili.
Po maši smo bili pogoščeni v župnišču, odzvali smo se tudi na povabilo našega člana Ivana Kolareka, ki nas je pogostil na svojem domu. V gasilskem domu je sledilo družabno srečanje.
Florjanove maše in družabnega srečanja se je prvič kot članica našega društva udeležila tudi Namestnica predsednika GZS tovarišica Janja Kramar Stajnko. Pred kratkim se je namreč odločila in se pridružila našim vrstam. S svojo strokovnostjo in znanjem bo tako pomagala pri razvoju in delovanju tudi našega društva. Vsekakor kader, ki je v društvu potreben in dobrodošel.