Tekmovanja GZ Maribor smo se udeležili s petimi ekipami: pionirji, mladinci, člani A, člani B in veteransko ekipo.
Tekmovanje je odlično zaključila mladinska ekipa, ki je osvojila prvo mesto v svoji kategoriji in se tako uvrstila na regijsko tekmovanje, ki bo v jesenskem obdobju. Vložen trud mladincev in mentorjev na vajah se je izplačal.
Zaradi admistrativne napake ob prijavi so pionirji žal tekmovali izven konkurence. Časovno je rezultat bil zadovoljiv glede na to da postavljamo novo mlado ekipo. Tekmovanje je bila dobra izkušnja.
Ekipa naših starejših gasilcev je dosegla šesto mesto v svoji konkurenci.
Žal pa obe članski ekipi tekmovanja nista končali. Ekipa člani B je vajo zaključila predčasno zaradi tehničnih težav na opremi. Člani A, ki so se intenzivno pripravljali na tekmovanje, pa so med izvedbo vaje bili nerazumno ustavljeni iz strani sodnikov z obrazložitvijo, da uporabljajo krajše 15 metrske cevi. Po stresni situaciji, merjenju cevi in posvetu sodnikov jim je bila ponujena možnost ponovne izvedbe vaje, ki pa je pretreseni gasilci niso želeli izvesti. Situacija je iz naše in strani občinstva požela veliko nerazumevanja.
Če potegnemo črto pod tekmovanjem lahko rečemo, da smo ponosni na delo naše mladine in pionirjev. Vodstvo društva pa bo v bodoče imelo težko nalogo kako ponovno dvignit moralo članov za sodelovanje na tekmovanjih.