Uspešno smo zaključili 10. jubilejno  memorialno tekmovanje starejših gasilk in gasilcev za prehodni pokal MAKSA LEŠNIKA st.
Na tem, sedaj že tradicionalnem, tekmovanju za starejše gasilke in gasilce je letos sodelovalo 17 tekmovalnih enot iz Maribora, bližnje okolice in pobratenega gasilskega društva iz Dornberka. Tekmovanje je potekalo na dobro pripravljenem Atletskem stadionu Na Poljanah na Studencih. Vse tekmovalne enote so bile dobro strokovno pripravljene, na tekmovanju pa so pokazale tudi dobro fizično pripravljenost. Sodniki so korektno opravili svoje delo, saj na tekmovanju ni bilo pritožb na ocenjevanje. Najboljše tekmovalne enote so prejele pokale in medalje, vse tekmovalne enote so prejele priznanja za udeležbo, ob jubilejnem 10. tekmovanju pa so vsi udeleženci prejeli tudi spominsko darilo.
Na otvoritvi in na zaključku tekmovanja so bili prisotni tudi ugledni gostje iz GZ Maribor, MČ Studenci, gospodarstva in sosednje Avstrije.
Pom uradnem zaključku tekmovanja pa nas je ob prijetnem druženju in malici presenetilo hudo neurje, ki se je razbesnelo nad Mariborom.
Vsem tekmovalnim enotam, sodnikom in gostom se iskreno zahvaljujemo za udeležbo na jubilejnem 10. memorialnem tekmovanju starejših gasilk in gasilcev na Studencih.

POKALNI ZMAGOVALCI MEMORIALNEGA TEKMOVANJA ZA PREHODNI POKAL
MAKSA LEŠNIKA ST. –
ORGANIZATOR PGD MARIBOR-STUDENCI

Datum
tekmovanja
Število
nastopajočih
enot
1. mesto 2. mesto 3. mesto
12. 9. 2008 17 PGD Pobrežje PGD Zlatoličje PGD Pekre
PGD Pobrežje – ž PGD Hoče – ž

Rezultati tekmovanja 2008